Stworzono / zmodyfikowano 09/02/2024 przez sperczil
Nazwa Gospodarstwa: Gospodarstwo Agnieszka Makowska
Adres: https://maps.app.goo.gl/5MumeUEqRCC6Zqus6
Kontakt: @zielonarzodkiewkagospodarstwo
@zielona_rzodkiewka
Data założenia: 2020
Certyfikat ekologiczny: od 2023r. PL-EKO-04.616-0001063.2023.001
Profil gospodarstwa: uprawa warzyw
Produkty dostępne w sklepach Kooperatywy:
Warzywa: pomidory starych odmian, papryki ostre, rzodkiew zielona i biała, jarmuż
Przetwory: octy jabłkowe i gruszkowe, passata pomidorowa, chutney z pomidorów, kimchi
W skrócie: Agnieszka Makowska wraz z mężem Piotrem prowadzi swoje niewielkie, ale bardzo różnorodne gospodarstwo w Grabowcu, w niewielkiej odległości od Ekologicznego Uniwersytetu Ludowego w Grzybowie, na którym zdobywała swoje rolnicze wykształcenie. Założone przez dwie osoby pochodzące z miasta gospodarstwo od początku prowadzone było z założeniami ekologicznymi, natomiast oficjalny certyfikat posiada od 2023 roku. Na niewielkim areale otwartym jak i w tunelach, prowadzone są uprawy warzyw, których pielęgnacja dostarcza Agnieszce najwięcej radości i satysfakcji – ciekawe odmiany pomidorów i papryk, rzodkiew czy różne egzotyczne liście – to tematy, w których odnajduje się najlepiej. Gospodyni lubi też bardzo przetwarzać i gotować, czego efektem są doskonałej jakości przeciery, passaty i kiszonki.
Więcej: Przeczytaj nasz wywiad z Agnieszką w ramach cyklu #dobrzerozmawiać
![](https://dobrze.waw.pl/wp-content/uploads/2024/02/makowska_Zuza_look.jpg)
![](https://dobrze.waw.pl/wp-content/uploads/2024/02/makowska_dzikosc-768x1024.jpg)
![](https://dobrze.waw.pl/wp-content/uploads/2024/02/makowska_grupa-768x1024.jpg)
![](https://dobrze.waw.pl/wp-content/uploads/2024/02/makowska_cayenne-768x1024.jpg)
![](https://dobrze.waw.pl/wp-content/uploads/2024/02/makowska_pomidory_bawole-768x1024.jpg)
![](https://dobrze.waw.pl/wp-content/uploads/2024/02/makowska_inna_papryka-768x1024.jpg)
![](https://dobrze.waw.pl/wp-content/uploads/2024/02/makowska_Agata-768x1024.jpg)